eNakas Music

Πρέπει να πληκτρολογήσετε τουλάχιστον 3 χαρακτήρες.
  • YAMAHA SG-1802 Ηλεκτρική Κιθάρα με βαλίτσα Gold Top
  • YAMAHA SG-1802 Ηλεκτρική Κιθάρα με βαλίτσα Gold Top
  • YAMAHA SG-1802 Ηλεκτρική Κιθάρα με βαλίτσα Gold Top
  • YAMAHA SG-1802 Ηλεκτρική Κιθάρα με βαλίτσα Gold Top
  • YAMAHA SG-1802 Ηλεκτρική Κιθάρα με βαλίτσα Gold Top
  • YAMAHA SG-1802 Ηλεκτρική Κιθάρα με βαλίτσα Gold Top
  • YAMAHA SG-1802 Ηλεκτρική Κιθάρα με βαλίτσα Gold Top

YAMAHA SG-1802 Ηλεκτρική Κιθάρα με βαλίτσα Gold Top

Χειροποίητη κατασκευή - Το κορυφαίο μοντέλο της Yamaha με Vintage χαρακτήρα και πλούσιο εξοπλισμό. Προϊόν HOT DEAL (Εκθεσιακό ή End Of Life).

-45 % Έκπτωση Music Hot Deals 2 Χρόνια Εγγύηση
Κωδικός: G000.00153
Διαθέσιμο

3.043,00€1.629,00€Κερδίζετε 1.414,00€


H σειρά SG της Yamaha εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα το 1974 και αποτέλεσε την επιλογή μερικών από τους σημαντικότερους κιθαρίστες. Ξεχώρισε για τον πλούσιο ήχο της, το κορυφαίο sustain, την μοναδική ευκολία της καθώς και για το ξεχωριστό σχεδιασμό της, χαρακτηριστικά που διατήρησε στο πέρασμα του χρόνου μέχρι και τις μέρες μας. Ωστόσο από το 1974 μέχρι τώρα η παγκόσμια σκηνή έχει γνωρίσει αμέτρητες αλλαγές , νέες τεχνολογίες έχουν εμφανιστεί υποχρεώνοντας τη μουσική βιομηχανία να αλλάξει και αυτή υιοθετώντας μια διαφορετική στάση μπροστά στη διαμορφούμενη νέα μουσική πραγματικότητα. Υπό το πρίσμα αυτών των αλλαγών η Yamaha ανασχεδίασε το μοντέλο SG, βελτιώνοντας καίρια σημεία ώστε η νέα κιθάρα να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη σύγχρονη πραγματικότητα.
 
 
Η SG 1802 διατήρησε τη βασική δομή και τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό με πάνω καπάκι από Maple και πίσω καπάκι από Mahogany καθώς και τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του διπλού cutaway. Το περίγραμμα της κιθάρας, φαίνεται διαφορετικό καθώς οι καμπύλες που σχηματίζει το πάνω καπάκι έχουν διαφορετικό σχεδιασμό. Το μεσαίο κομμάτι του σκάφους της SG 1802 έχει μεγαλύτερη πυκνότητα ώστε να προσφέρει καλύτερη μεταφορά του ήχου. Ωστόσο ο νέος σχεδιασμός δεν εξυπηρετεί μόνο κάποια αισθητική ανάγκη καθώς διατηρεί τη ισορροπία σε ιδανικά επίπεδα.
 
 
Το πίσω καπάκι έχει και αυτό επανασχεδιαστεί με αποτέλεσμα την αμεσότερη και ισχυρότερη απόκριση της SG στις χαμηλές – μεσαίες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την εργονομία της σε υψηλά επίπεδα ευνοώντας ένα πιο μοντέρνο στυλ παιξίματος που θέλει την κιθάρα σχετικά χαμηλότερα κατά την διάρκεια της ερμηνείας. Η ταστιέρα είναι κατασκευασμένη πλέον από Rosewood και όχι από Ebony όπως συνηθιζόταν στα πρώτα μοντέλα. Έτσι έχουμε ένα ‘’ζεστό’’ και ισορροπημένο ήχο με ιδιαίτερη απόκριση που ταιριάζει πολύ περισσότερο στη σύγχρονη μουσική.
 
 
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της SG αποτελεί η χρήση της τεχνολογίας IRA ( Initial Response Acceleration) με την οποία επιτυγχάνεται στην ουσία η ωρίμανση των ξύλων και η περαιτέρω συναρμογή των μερών της κιθάρας έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα από την πρώτη χρήση της να προσαρμόζεται στα ιδιαίτερα ερμηνευτικά χαρακτηριστικά του κατόχου της. Αυτή η διαδικασία στην πραγματικότητα μπορεί να διαρκέσει χρόνια και εξαρτάται απόλυτα από τη συχνή χρήση του οργάνου καθώς και από το γνωστικό επίπεδο του μουσικού.
 
 
Η SG-1802 Gold Top συνοδεύεται από μαγνήτες της Seymour Duncan και συγκεκριμένα τους SP-90-3 που αποτελούν μια διαφοροποιημένη εκδοχή του ‘’κλασικού’’ P90, με τη διαφορά ότι ο SP90-3 έχει υψηλό output, ιδανική ηχητική ισορροπία και ισχυρό ήχο. Τα κλειδιά χορδίσματος είναι της Grover και διατηρούν το χόρδισμα της κιθάρας σταθερό ενώ εγγυώνται την τονική ισορροπία σε όλο το μήκος και πλάτος της ταστιέρας. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η παρουσία γέφυρας και tailpiece της TonePros που ο επαναστατικός σχεδιασμός τους ενισχύει τις δονήσεις του σώματος. Τέλος τα ηλεκτρονικά της SG-1802 Gold Top έχουν επιλεχθεί σχολαστικά και βρίσκονται στο ίδιο υψηλό επίπεδο με το υπόλοιπο της κιθάρας. Αποδίδουν απροβλημάτιστα, διακρίνονται για την εξαιρετική τους απόκριση καθώς και για την μεγάλη τους αντοχή.

Πρόκειται για προϊόν HOT DEAL ( Εκθεσιακό Είδος η End Of Life ) , ενημερωθείτε για τους όρους ΕΔΩ
Σώμα: Curved Maple / Mahogany
Ταστιέρα: Παλίσανδρος
Τάστα: 24
Μπράτσο: Μαόνι
Μαγνήτης Γέφυρας: Seymour Duncan SP90
Μαγνήτης Μπράτσου: Seymour Duncan SP90
Κλίμακα: 24 3/4''
Θήκη - Βαλίτσα: Ναι, βαλίτσα
Κλειδιά Χορδίσματος: Grover Locking Tuners
Χρώμα: Gold Top

Σχετικά Προϊοντα